Kategoriarkiv: Stevner

IMAC cup #3

26-27. juni avholdt IMAC Norge cup #3 som en del av NM veka 2021 i Sarpsborg. Dette ble en fantastisk helg, og kan vel kun kalles for en suksess! Selv om vi ikke fikk konkurrert noe på søndag da skydekket var for lavt.

Lagbilde med 12 piloter
Lagbilde med 12 piloter

Det var i alt 12 påmeldte piloter i 5 klasser. Det ble under helgen kåret 5 Norgesmestere! Resultater finner Dere her:

IMAC Norge ble igjen tatt godt i mot fra Sarpsborg Modellflyklubb, og med Dag Kristiansen i spissen ble vi vartet opp på alle tenekelige måter! Tusen takk Dag!

Sarpsborg Modellflyklubb sitt flotte anlegg fra luften!

Lørdagen bød på sol fra skyfri himmel, varmt og en flott dag for konkurranse. Det ble utført 3 omganger med kjente program. I pausene mellom omgangene fikk vi også flotte oppvisninger med både seilfly og store warbirds!
Takk til Dag, Hermann og Geir!

Vi fikk også besøk under konkurransen, både av NRK med både flotte innslag og live-sending fra plassen, samt besøk av både Norges Idrettsforbund, Norges Luftsportsforbund og arrangør. Moro at vi fikk dele idretten vår på en såpass bred måte, vise frem sporten, det sosiale miljøet innen modellfly.

Innslag finner dere på NRK Tv – https://tv.nrk.no/serie/nm-veka/2021/MSPO50353221/avspiller
(spol frem til 51:35)

Pilotene som deltok under NM veka –

Takk også til alle sponsorer av NM veka, og ikke minst RC Pro som sørget for flotte gaver til alle IMAC vinnere!! http://www.rcpro.no

NM-VEKA 2021!

Påmelding til stevnet 26-27. juni under NM-Veka.

OPPDATERT 2.juni.

Påmelding gjøres primært ved å fylle ut informasjon på følgende link –
https://nlf.pameldingssystem.no/nm-imac-1

I tillegg ønsker vi at det sendes en mail med samme info til stevneleder

post(at)mini-iac.no

Frist for påmelding settes til MANDAG 7.juni 2021 !!

Håper så mange som mulig ønsker og kan være med på dette – både NRK og NIF stiller! 😎🇧🇻

Dette er NM-veka:

Konseptet NM-veka gir oss en fantastisk mulighet til å vise mangfoldet av idretter i norsk idrett. NM-veka er et fellesarrangement hvor det kåres en rekke norgesmestre i mange idrettsgrener. NM-veka går på rundgang i Norge, og det arrangeres NM-veka både på sommeren og vinteren. NM-veka viser ikke bare fram bredden av idrettstilbud som finnes, men også mangfoldet i bredden. Norges idrettsforbund, NRK og Norsk Tipping skapte konseptet som for første gang ble arrangert i Stavangerregionen i 2018. Nesten 1000 deltagere fra 24 idretter deltok under den fem dager lange idrettsfesten som ble sendt direkte på NRK i 2018. Året etter ble NM-veka på nytt arrangert i Stavangerregionen, denne gangen med 39 idretter på programmet, 94 norgesmestere ble kåret og 13 kongepokaler ble delt ut.

️https://www.nm-veka.no/mesterskap/sarpsborg-2021/

Se mere info på Facebook – Arrangementer

https://www.facebook.com/events/855532555308699/?active_tab=discussion

IMAC EuroCup 2021


IMAC EuroCup
IMAC EuroCup er et internasjonalt mesterskap hvor IMAC piloter fra hele verden kan delta.
IMAC Europe organiserer EuroCup i samarbeid og med støtte fra DMFV, det Tyske Luftsportsforbundet.
EuroCup består av flere IMAC Open International konkurranser, organisert av de nasjonale IMAC landene som opererer i IMAC Europe regionen.
Den endelige rangeringen vil være basert på resultatene som er oppnådd på tre av konkurransene som tilbys av Championship-kretsen.

Se mer info på hjemmesidene til IMAC Europe her https://www.imaceurope.com/

IMAC nr 4 – 2020

Helgen 11-13 september var det duket for sesongavslutning for 2020. Siste konkurranse ble avholdt på Starmoen og Elverum Flyklubb Modell. Også i år ble det arrangert samtidig med IGG, og IMAC fikk benytte deler av hovedstripa i syd-enden på Starmoen, med flyområdet over modellflyplassen. Fungerte meget godt! Været var dessverre litt varierende, men alt-i-alt en bra gjennomført helg!

Vi gleder oss allerede til sesongen 2021 og satser på et stort oppmøte av nye og gamle IMAC piloter!

PS: For sesongen 2021 vil program for 2020 bli benyttet. Dette er bestemt av IMAC BOD. Så her er det bare å fortsette treningen på det som allerede er flydd i år! 🙂

Resultater finnes her:

NNM IMAC – Elvenes 2020

NNM IMAC 2020

Totalt sett var det 15 piloter som flyr i NNM IMAC 2020-konkurransen.

Alle pilotene!

Følgende piloter stilte i konkurransen – Alex Heindel, Asle Høyem, Erik Jenssen, Frank Ellingsen, Glenn Jakobsen, Ingebrigt Findebotten, Jack E. Farstad, Lage Salomonsen, Markus Hunstad, Odd Goffy Pedersen, Simon Fredrik Laugsand, Svein Morten Sørensen, Sverre Fredriksen , Tom Ole Skjold og Tommy Fossland.

Alle resultater finner Dere her:

Disse pilotene fløy totalt 78 til dømte sekvenser.

Tommy Fossland vant Sportsman-klassen. Det var 10 piloter i Sportsman. Vinnerordningen var: (1) Tommy Fossland, (2) Glenn Jakobsen, (3) Tom Ole Skjold, (4) Svein Morten Sørensen, (5) Simon Fredrik Laugsand, (6) Markus Hunstad, (7) Sverre Fredriksen, (8) Ingebrigt Findebotten, (9) Lage Salomonsen og (10) Odd Goffy Pedersen. De fløy 2 kjente sekvenser (1 runde).
Poengsumene varierte fra 849,6 til 2 000.

Alex Heindel vant Intermediate klassen. Det var 3 piloter med i denne klassen. Vinnerordren var: (1) Alex Heindel, (2) Jack E. Farstad og (3) Frank Ellingsen. De fløy 2 kjente sekvenser (1 runde). Resultatene varierte fra
1 086,1 til 2 000.

Den tetteste konkurransen var om 2. plass i Sportsman-klassen, med bare 8,8 poeng forskjell mellom Glenn Jakobsen og Tom Ole Skjold.

Det finnes uttdypende informasjon om konkurransen på IMAC Nord sine Facebook sider.

IMAC nr 3 – 2020

Sarpsborg 8-9 august 2020

Totalt var det 9 piloter som fløy konkurransen i Sarpsborg 8-9 august.
Gunnar Bekkemellem, Herman Rummelhoff, Kjetil Hansen, Magne Hegstad, Niklas Nyroth, Roy Dahler, Rune Borgersen, Tom Sjurseth og Vegard Nordlien.

Gunnar Bekkemellem vant Basic-klassen. Det var 2 piloter i Basic. Vinnerordningen var: (1) Gunnar Bekkemellem og (2) Herman Rummelhoff. De fløy 5 kjente sekvenser (3 runder) og 1 ukjent runde. Resultatene varierte fra 4,779,3 til 4,861,6.

Vegard Nordlien vant Sportsman-klassen. Det var 2 piloter i Sportsman. Vinnerordren var: (1) Vegard Nordlien og (2) Tom Sjurseth. De fløy 5 kjente sekvenser (3 runder) og 1 ukjent runde. Resultatene varierte fra 4 834,1 til
4 911,2.

Kjetil Hansen vant Intermediate. Det var 1 pilot i klassen. Han fløy 5 kjente sekvenser (3 runder) og 1 ukjent runde.

Rune Borgersen vant Advanced-klassen. Det var 2 piloter i Advanced. Vinnerordren var: (1) Rune Borgersen og (2) Roy Dahler. De fløy 5 kjente sekvenser (3 runder) og 1 ukjent runde. Poengsumene varierte fra 4.290,3 til 5000.

Magne Hegstad vant Unlimited-klassen. Det var 2 piloter i Unlimited. Vinnerordningen var: (1) Magne Hegstad og (2) Niklas Nyroth. De fløy 5 kjente sekvenser (3 runder) og 1 ukjent runde. Resultatene varierte fra 3881,8 til 5000.

Den tetteste konkurransen var om 1. plassen i Sportsman-klassen, med kun 77,1 poeng forskjell mellom Vegard Nordlien og Tom Sjurseth.

IMAC Nordic 2019

IMAC Nordic 2019 – Lindtorp Flyplass, Danmark 22-25.august

IMAC Nordic 2019 ble avholdt 22-25.august på Lindtorp Flyplass i Danmark.
Norge stilte med 10 piloter i år fordelt på 5 klasser.

Laget bestod av

  • Einar Bækken, Basic
  • Ingebrigt Findebotten, Basic
  • Tom Sjurseth, Sportsman
  • Vegard Nordlien, Sportsman
  • Tor Eivind Hommo, Sportsman
  • Roy Dahler, Intermediate
  • Kjetil Hansen, Intermediate
  • Jon Sudbø, Advanced
  • Magne Hegstad, Unlimited
  • Rune Haugen, Unlimited

Det ble gjennomført 2 dager med trening, tirsdag og onsdag før konkurransen startet torsdag.

Einar Bækken med sin «caller» Ingebrigt Findebotten. Einar sin Pilot Extra 330 i lufta.

Det Norske laget tok en 2.plass sammenlagt og totalt 4 stk individuelle medaljer.

Einar Bækken – 2. plass Basic

Einar med sin Pilot Extra 330


Jon Sudbø – 3. plass Advanced

Jon med sin CARF SU-26

Magne Hegstad – 2.plass Unlimited

Magne med sin selvbygde SU-26 med elektro motor

Rune Haugen – 3.plass Unlimited

Rune med sin Pilot Extra 330 Elektro

Resultater i vedlegg under:

Terminliste 2019!

Terminliste for 2019 er nå ute.

Cup nr 1 – Fyresdal – 25-26 mai.
Cup nr 2 – Starmoen – 15-16 juni.
Cup nr 3 – Fyresdal – 10-11. august.
Cup nr 4 – Starmoen – 14-15. september
Nord-Norsk Mesterskap – Bodø – 2-4.august

Nordisk Mesterskap – August, Danmark (landslag)

Påmelding vil som vanlig skje via våre hjemmesider her: Terminliste / Påmelding 2019

Lykke til!

IMAC Norway BootCamp 2018

Helgen 11-13.mai ble IMAC Norway sin første bootcamp gjennomført. Det ble avholdt på Starmoen og Elverum Flyklubb Modell sitt modellfly-anlegg. Takk til ORS og gutta i Elverum Flyklubb Modell som stiller opp som alltid!

Det ble et bra oppmøte, og spesielt takk til Tromsø Modellflyklubb som hadde sendt nedover to aktive karer i fra klubben for å lære mer om IMAC og ta med seg nyttig lærdom tilbake til klubben. Ganske sikker på at de hadde mye å fortelle når de kom tilbake til sin klubb!

Se program for helgen her:

Det ble gjennomført både fri-flyving/trening, samt dommer-trening og teori. Pilotene fikk erfare hva dommerne ser etter i øvelsene, samt en dose med teori og Aresti opplæring. For nye piloter er det mye info som kan tas inn – og det kan lett bli for mye. Helgen ble derfor lagt opp til en litt overordnet informasjon, og at deltagerne selv leser seg opp på regler og annet om de ønsker.

Under «Artikler» her på hjemmesiden vil du finne masse nyttig informasjon som vil gi deg god innsikt i hva IMAC er og hvordan den utøves. Se her for «Artikler».

Noen av modellene som ble benyttet i helgen.

 

 

 

 

 

Sosialt samvær og mat ble inntatt på ORS – knall servering som vanlig 🙂

 

 

 

 

 

En liten dose teori ble presentert på ORS, hvor Magne Hegstad hadde en fin gjennomgang av diverse basic øvelser, dømming, kriterier m.m.

 

 

 

 

 

 

 

Ole Reistad Senter viste seg fra sitt beste denne helgen med nydelig sommervær!

Takk til alle som deltok og bidro!

IMAC BootCamp 2018!

IMAC Norway inviterer til BootCamp på Starmoen Flyplass  12-13 mai 2018!!

Dette vil være en form for «intro-helg» for nye piloter, samt en oppfriskning for aktive utøvere. Nye og «gamle» piloter er alle velkommen!
Helgen legges opp med både teori og praksis med masse flyving, litt dømming og dommer kriterier, gjennomgang av regler, Aresti symboler, caller (leser) funksjon, oppsett av modeller m.m. Teori og praksis av både kjente programmer og freestyle programmer.

Vi kommer til å benytte Eleverum Flyklubb Modell sitt anlegg for flyvingen, og innkvarterer oss på Ole Reistad Senter hva gjelder overnatting og teori fassilliteter.

Påmelding til IMAC Norway gjøres på hjemmesiden vår under «Terminliste / Påmelding 2018«.

PÅMELDINGSFRSIT FOR BOOKING AV RESERVERTE ROM PÅ ORS ER 15. MARS 2018.
Påmelding til selve arrangementet er «åpent» og vil være helt frem til start lørdag 12.mai.
Man velger selv om man ønsker å delta på hele- eller deler av arrangementet.

PROGRAM:
Fredag 11.mai:

kl 12: Friflyving

Lørdag 12.mai:
kl 09: Flyving med tilbakemelding på øvelser og dommer trening
kl 12: Lunsj
kl 13: Teori på ORS. Kjente program og Freestyle
kl 16: Flyving med tilbakemelding på øvelser og dommer trening. Inkl Freestyle.
kl 19: Middag og sosialt

Søndag 13.mai:
kl 09: Flyving med tilbakemelding på øvelser og dommer trening
kl 12: Lunsj
kl 13: Freestyle flyving med tilbakemelding og dommer trening
kl 15: Avslutning

De som ønsker å delta må selv ta kontakt med ORS for å booke overnatting (camping, hytte eller internat), på booking@ors.nlf.no eller ved å kontakte Ole Reistad Senter ved –

Marlies van Pieterson
vertinne Ole Reistad Senter
Tel. ORS: +47 62 41 23 98

Se mer på www.olereistad.nlf.no

Vi satser på mye hygge og sosialt samvær, fint vær og masse flott flyving!

Er det spørsmål så ta kontakt med oss i IMAC Norway enten via mail – post(at)mini-iac.no, eller på Facebook sidene våre www.facebook.com/groups/imacnorway

Velkommen!