Om IMAC Norge

 

  • IMAC Norge ble påtenkt høsten 2002. En gruppe modellflygere som fløy Extra og Cap modeller etc, bestemte seg for å prøve å organisere modellflygere med de samme interessene. Skala og acro.
  • Det ble lagt ned endel arbeid utover høsten og vinteren med å gå gjennom de forskjellige reglene som ble benyttet i de land der dette allerede var etablert. Det være seg F3A-X, Aresti, IMAC etc.
  •  IMAC var den løsningen vi falt ned på. Mange klasser, enkle skalakrav, et ferdig regelverk, samt sekvenser ville gjøre jobben med å komme igang enklere.

Hva er IMAC??

IMAC er en forkortelse for International Miniature Aerobatic Club og kommer opprinnelig fra USA. Flyene man bruker er kopier av full-skala akromodeller. Størrelsene på flyene kan variere fra 20-40%, alt fra mindre elektro fly til store modeller med bensinmotor. Elektromotor er blitt mer og mer brukt, også på større modeller helt opp til 3,5m i vingespenn. I klassene fra Sportsman og oppover er det krav til skala-modell med tilhørende pilot og cocpit. Modellen må da ha mål med +/- 10% avvik fra full-skala i %. F.eks en 30% Yak 54 på 2,2m.

 

Ønsker man å starte og fly IMAC må man ha et medlemskap i en klubb knyttet til NLF, radioutstyr og et egnet fly. F.eks trainer, men det anbefales gjerne en modell med litt større ror.

I Norge flyr vi alle klassene; Basic, Sportsman, Intermediate, Advanced, Unlimited og Freestyle.

Ved konkurranse flyr man et fastsatt program for den klassen man stiller i. Programmet er fast hele sesongen
(foruten Unknown program for klassene over Basic). Programmet, eller sekvensen, flys to ganger rett etter hverandre i hver omgang. To dommere sitter og dømmer hver øvelse og gir poeng på en skala fra 1-10 hvor 10 er høyest. Reglene for IMAC finner du her:

 

En Basic sekvens kan f.eks være slik:

1.  Roll (360*)  2. Stall turn/hammerhead  3. Teardrop 4. Humptybump med halv roll ned 5.  Loop 6.  Sharktooth/haitann med 360* roll (midt i 45* ned)  7. Reversert half cuban eight med 360* roll ( midt i 45* opp)  8.  Reversert sharktooth/haitann med roll  9. Immelman. Halv loop med halv roll på topp 10.  En og en-halv spinn ned.

 

Ønsker du å starte med IMAC, ta gjerne kontakt med oss på mail (post(at)mini-iac.no eller søk oss opp på Facebook (Imac Norway Facebook gruppe).

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar