Om IMAC Norge

 

  • IMAC Norge ble påtenkt høsten 2002. En gruppe modellflygere som fløy Extra og Cap modeller etc, bestemte seg for å prøve å organisere modellflygere med de samme interessene. Skala og acro.
  • Det ble lagt ned endel arbeid utover høsten og vinteren med å gå gjennom de forskjellige reglene som ble benyttet i de land der dette allerede var etablert. Det være seg F3A-X, Aresti, IMAC etc.
  •  IMAC var den løsningen vi falt ned på. Mange klasser, enkle skalakrav, et ferdig regelverk, samt sekvenser ville gjøre jobben med å komme igang enklere.

Hva er IMAC??

IMAC er en forkortelse for International Miniature Aerobatic Club og kommer opprinnelig fra USA. Flyene man bruker er kopier av full-skala akromodeller. Størrelsene på flyene kan variere fra 20-40%, alt fra mindre elektro fly til store modeller med bensinmotor. Elektromotor er blitt mer og mer brukt, også på større modeller helt opp til 3,5m i vingespenn. I klassene fra Sportsman og oppover er det krav til skala-modell med tilhørende pilot og cocpit. Modellen må da ha mål med +/- 10% avvik fra full-skala i %. F.eks en 30% Yak 54 på 2,2m.

 

Ønsker man å starte og fly IMAC må man ha et medlemskap i en klubb knyttet til NLF, radioutstyr på 35MHz eller 2.4GHz, og et egnet fly. F.eks trainer, men det anbefales gjerne en modell med litt større ror.

I Norge flyr vi i klassene Basic, Sportsman, Intermediate, Advanced og Freestyle.

Ved konkurranse flyr man et fastsatt program for den klassen man stiller i. Programmet er fast hele sesongen ( foruten Unknown program for klassene over Basic ). Programmet, eller sekvensen, flys to ganger rett etter hverandre i hver omgang. To dommere sitter og dømmer hver øvelse og gir poeng på en skala fra 1-10 hvor 10 er høyest. Reglene for IMAC finner du her:

 

En Basic sekvens kan f.eks være slik:

1.  Roll (360*)  2. Stall turn/hammerhead  3. Teardrop 4. Humptybump med halv roll ned 5.  Loop 6.  Sharktooth/haitann med 360* roll (midt i 45* ned)  7. Reversert half cuban eight med 360* roll ( midt i 45* opp)  8.  Reversert sharktooth/haitann med roll  9. Immelman. Halv loop med halv roll på topp 10.  En og en-halv spinn ned.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar