Litt om freestyle i IMAC

FREESTYLE!

På denne siden sorterer vi ut ting rundt Freestyle-klassen.

Hva er Freestyle? Det er en uoffisiell IMAC Class av show karakter der «alt som er trygt» er tillatt …

Hvem kan delta? Alle som ønsker å «Showe» litt er velkommen! IMAC Norge har også bestemt at man IKKE trenger å delta i en av de andre «standard» klassene for å delta i Freestyle slik de internationale reglene sier. I Norge flys Freestyle på lik linje med f.eks Basic. Like mange runder ( en sekvense pr omgang).

Hvordan konkurrerer du? Deltakeren setter sammen et program som kan ta opp til fire minutter å fly. Hvis du ønsker å fly til musikk er det mulig. Selv røykaggregat er tillatt. Dommerne dømmer programmet etter en rekke kriterier. Veldig forenklet kan man si at det gjelder å fly så variert og teknisk utfordrende det kan være. Det handler om å skape en opplevelse (f.eks prøver å fly i harmoni med musikk) og imponere dommerne. Man skal altså prøve å vise frem alle flyets egenskaper.
Finnes det noen spesielle manøvre? Ikke egentlig, men som klassen har utviklet seg, er det en rekke konsepter og manøvrer som har dukket opp. For maksimal poeng og imponeringsfaktor flyr man gjerne en serie av øvelser i utstallat tilstand. Kjent i dag som «3D»  flight. De flys i tre dimensjoner. Den mest kjente er vel å sveve med modellen som «henger i propellen.» Lar man modellen fortsette å  «sveve» for så og la den snu rundt sin egen akse ved hjelp av motorens dreiemoment kalles en «Torque ruller»  …

Her er en film som viser eksempel en på freestyle konkurranse.

Daniel Holman XFC Freestyle 2012

For flere detaljer rundt kriterier for et IMAC Freestyle program, og hva dommerne bedømmer, se » SA2013) «

Legg igjen en kommentar